Wat is een all-in-one pc?
Waarin verschilt een all-in-one pc met traditionele laptops en desktops? All in one computer zijn qua kenmerken en functionaliteit vergelijkbaar met traditionele desktop computersystemen. Het enige verschil tussen een all-in-one en een desktop computer is het aantal onderdelen. Waar desktop computers bestaan uit een computerkast en een afzonderlijk beeldscherm, is een all-in-one computer een beeldscherm en computer in één. Daardoor is een all-in-one computersysteem compacter dan een desktop computer.
In grote lijnen is de informatie in dit artikel van toepassing op vrijwel de meeste apparaten.
Bekijk de specificaties van het individuele product voor een meer directe vergelijking.
ICT Specialist nodig?
Wij zijn een ICT Dienstverlener specifiek gericht op tandartspraktijken. Bent u op zoek naar een ICT specialist of bent u ontevreden over uw huidige dienstverlener? Dan kom ik graag in contact om uw wensen en vragen te beantwoorden.
Neemt u contact op via de contact pagina, of stuur voor direct contact een WhatsApp bericht.
Wat zijn all-in-one computers eigenlijk?
De computerschermen die eerder werden ontwikkeld, maakte vooral gebruik van grote kathodestraalbuizen. Vanwege de afmetingen van de beeldschermen bestonden de computersystemen toen uit drie componenten. Te weten de monitor, de computerkast en de invoerapparaten. Totdat dat de afmetingen van de beeldschermen kleiner werden.
De computermarkt voegde zich samen in IBM- en Apple-compatibel productlijnen en bedrijven begonnen met het integreren van de computerkast in de monitor. Dit om een alles-in-één design te kunnen creëren. Deze eerste all-in-one computersystemen waren nog steeds groot en kostten meer dan een standaard desktop opstelling.
De meest succesvolle all-in-one personal computer was de Apple iMac. Het oorspronkelijke ontwerp maakte gebruik van een kathodestraal monitor waarbij de computer borden en de componenten werden geïntegreerd onder de buis.
Met de komst van LCD-monitoren voor beeldschermen en mobiele onderdelen die kleiner en krachtiger worden, is de omvang van het all-in-one computersysteem kleiner geworden. Nu kunnen de computeronderdelen eenvoudig achter het LCD-paneel of in de voet van het beeldscherm worden geïntegreerd.
All-in-one versus desktop computers
In vergelijking met een all-in-one computer, biedt een desktop computer verschillende voordelen. Veel all-in-one pc zijn uitgerust met processoren (CPU’s), schijven, geheugen (RAM) en andere onderdelen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor laptops. Dit maakt de all-in-one computer compact, maar belemmert ook de algemene prestaties.
Doorgaans presteren deze laptop componenten niet zo goed als een desktop dat doet.
Voor de gemiddelde persoon presteren all-in-one pc doorgaans goed en zijn ze ook snel genoeg. Maar wanneer je een liefhebber bent van computer gaming, zul je je blij zijn met het extra vermogen van een gaming desktop computer.
Een andere uitdaging bij all-in-one computers is het gebrek aan upgrade mogelijkheden. De meeste desktop computer kasten kunnen worden geopend om componenten te installeren en vervangen. All-in-one systemen hebben een gesloten ontwerp. Dit ontwerp beperkt de systemen meestal tot het upgraden van alleen het geheugen.
Met de opkomst van snelle externe aansluitingen voor randapparatuur, zoals USB 3.0 en Thunderbolt, zijn interne upgrade mogelijkheden niet meer zo belangrijk als vroeger. Toch maken ze voor sommige onderdelen, zoals de grafische processor, nog steeds een verschil.
All-in-one computers versus laptops
De all-in-one computer is kleiner dan een desktop, maar is nog steeds gebonden aan een desktop ruimte. Daarentegen zijn laptops mobiel en leveren ze stroom via de accu. Deze draagbaarheid maakt ze flexibeler in gebruik dan een all-in-one pc.
Omdat veel all-in-one computers dezelfde onderdelen gebruiken als laptops, zijn de prestaties van beide soorten computers vergelijkbaar. Het enige voordeel dat een all-in-one computer kan hebben is de afmeting van het scherm. All-in-one computers hebben over het algemeen een schermgrootte die varieert van 20 tot 27 inch. Laptops zijn over het algemeen nog steeds beperkt tot kleinere beeldschermen met een maximum van 17 inch.
All-in-one systemen waren vroeger minder duur dan laptops. Met de technologische vooruitgang zijn de rollen nu bijna omgedraaid. Veel laptops kosten minder dan 500 euro. Terwijl een doorsnee all-in-one systeem nu ongeveer 750 euro of meer kost.